Vi valde Dry Power-metoden

Följ med hem till familjen Hummelblad som fått sin källare torr med Dry Power-metoden. Villa & Fritid besökte dem och gjorde ett reportage. Läs hela artikeln här

Familjen Hummelblad
Familjen Hummelblad

Vi har också valt Dry Power-metoden för avfuktning:

Oscar bloggar
Här berättar Oscar med text och bilder om hur han fick en torr källare med Dry Power-systemet: http://torrkallare.blogg.se/


Thomas Aronsson
förvaltare Riksbyggen
Brf Sagogången, 506 lägenheter, Hisingen

Under 15-20 år har vi försökt åtgärda ett förråd i källarplanet. Vatten har periodvis runnit i källaren. Mängder av försök har gjorts med injektering i väggarna, grävning etc, men inget har funkat. Vi fick då erbjudande om att testa den här metoden utan förpliktelse att betala om det inte skulle fungera. Jag var skeptisk, men i min värld är det en hyfad deal! Vi testade först i ett rum med stora problem, där det tog 20–25 dagar innan det var torrt. Då gick vi vidare med hela källargången, där vatten tidvis rann i strömmar. Med Dry Power-systemet ingjutet blev det torrt här på ca 10 dagar.

BildThomas Aronsson


Pekka Pesonen
ordförande i HSB Brf Allén
Bäckvägen, Mölnlycke

Första gången jag kom i kontakt med Dry Power-tekniken var på HSB-dagen på Svenska Mässan i Göteborg, hösten 2013. Jag tyckte att tekniken lät intressant och i vår förening fanns ett par fastigheter där vi länge haft fuktproblem i källarplanen. På vårt nästa styrelsemöte berättade jag för övriga medlemmar om tekniken. Även de andra i styrelsen tyckte att Dry Power-metoden lät som ett bra och smidigt alternativ. Om vi kunde lösa våra fuktproblem med hjälp av denna teknik så slapp vi genomföra omfattande arbeten från utsidan av huskroppen. Dessutom behöver man inte betala innan man fått önskat resultat i innerväggen. Vi på HSB Brf Allén Mölnlycke har nu installerat en anläggning i vår fastighet på Bäckvägen 10 med mycket gott resultat. Jag kan varmt rekommendera Dry Power-metoden.

BildPekka Pesonen


Ingrid och Jan Olof Östling
Adress: Floravägen 66, Fagersta
Familjen köpte huset i november 2012 och upptäckte att det var höga fuktvärden i källaren, det luktade även jordkällare. Paret bestämde sig för att installera Dry Power. Installationen utfördes i december 2012 och redan efter 1 månad var värdena nere på en acceptabel nivå. Lukten försvann också. Efter ett halvår hade värdena sjunkit ännu mera utom på ett visst ställe. Då konstaterade en representant från Dry Power att det fanns en spricka i väggen. Putsen knackades bort ifrån väggen och man upptäckte att fogen mellan murstenarna (hålsten) hade släppt. Vatten kunde tränga in i de obefintliga fogarna. Fogen ersattes med nytt bruk och man lade på ny puts. Efter denna åtgärd blev väggen torr. Ingrid och Jan Olof är helt nöjda med installationen av Dry Power.  
Familjen rekommenderar Dry Power-metoden när det är fuktproblem i innervägg som vetter mot yttervägg.

BildIngrid och Jan Olof Östling


Ekaterina Pardali
Adress: Esbiörn Schillersgatan 25, Mölndal
Ekaterina och hennes två barn flyttade in villan i Mölndal för drygt två år sedan. Ett år senare skulle hon renovera och bygga om nedervåningen. Det var då mögelskadorna upptäcktes. De var väl kamouflerade under under tre lager golv i den 100 kvm stora källarvåningen. Huset är byggt på 80-talet och dräneringen visade sig vara bristfällig. Den kuperade terrängen gjorde det svårt och dyrt att gräva upp runt huset. Ekaterina som är forskare kände till elektroosmos-metoden som ett sätt att hålla tillbaka fukt.
-Det funkar i betong och i jord, det visste jag. Men kontrollfreak som jag är gjorde jag noggrann research och kontaktade flera referenspersoner innan jag bestämde mig för att testa Dry Power.
Följ med hem till Ekaterina:
 Youtube liten http://www.youtube.com/watch?v=ulBI_BVWil4

Bild


Ekaterina Pardali


Sigge Jönsson
Adress: Hulelycksgatan 35, Mölndal
Sigge och Bibbi byggde sin suterrängvilla för drygt 30 år sedan. Trädgården bakom huset prunkar i lä nedanför ett stort berg. De första fuktfläckarna i ytterväggarna upptäcktes på träpanelen i bastun och när oljetanken monterades ner. Terasser i sten och betong och kuperad terräng gör det svårt att gräva upp. Sigge som jobbat inom byggbranschen kände till elektroosmos som en metod att hålla tillbaka fukt i sten och cement. Han konsulterade grannar och referenspersoner innan Dry Power-metoden installerades. Efter drygt tre månader har väggarna börjat torka upp och det är dags att måla.
Följ med hem till Sigge och Bibbi:
 Youtube liten http://www.youtube.com/watch?v=3e4-9-yjcsA

Bild
Sigge Jönsson


Lars Lorentzon
Adress: Bansviksgatan 39, Lysekil
Mail: lars.lorentzon@hotmail.se
Lars Lorentzon bor i ett 150 år gammalt hus i gamla delen av Lysekil. Det byggdes av hans farfars far och har varit i familjens ägo sedan dess. Husen ligger mycket tätt i den lilla charmiga fiskebyn på västkusten, det är knappt en meter till grannen. Bakom reser sig ett högt berg som ger vindskydd men också stora mängder regn- och smältvatten. Fukten i källaren var ett återkommande problem men det är näst intill omöjligt att gräva upp och lägga ny dränering. Hösten 2012 installerades Dry Power-tekniken. De första månaderna märktes ingen större skillnad, säger Lars men sedan började fukten i golv och väggar avta. Idag ligger den uppmätta fuktigheten i golv och väggar som lägst runt 8 procent. På vissa fläckar kan den stiga till omkring 20 procent. Värdena varierar eftersom källaren är utbyggd i etapper och består av både berg, granitblock och så kallad krigscement av lägre kvalitet.
Följ med hem till Lars:
 Youtube liten http://www.youtube.com/watch?v=7vZ_tcA8cws

Bild
Lars Lorentzon


Ronny Signert, ordförande
Adress: Brf Aschebergsgatan 32, Göteborg
"Vi hade brottats med fuktproblem in en av våra affärslokaler under flera år utan att lyckas. Största problemet var i en mellanvägg mot grannfastigheten. Dränera var inte möjligt. Vi valde att prova Dry Powers teknik eftersom vi inte hade något att förlora, dom garanterade att det skulle bli torrt annars behövde vi inte betala. Jag måste rekommendera Dry Power, de engagerar sig i problemet. Deras system är ju onekligen fantastiskt."

Bild


 


Bostadsrättsföreningen Alfhemsgatan 7, Göteborg
"Vid dräneringen av fastigheten lämnades en fasad som var för svår att komma åt. Det visade sig att vi fick fukt i en del förråd med dålig lukt därtill. Installatörens mätning visade på max utslag före installationen och nu efteråt är det torrt. Ett minst sagt smidigt system."

Bild

 


Peter Breding, lokalinnehavare
Adress: Johannebergsgatan 24, 412 55 Göteborg
Fastighetsägare: Skanse Fastigheter
Mail: peterbreding@gmail.com
"Vi hade haft fuktproblem länge, med mögeltillväxt utan att hitta en lösning. Gräva gick inte, vi ägde inte ens marken dvs gatan utanför. Rummet var snyggt inrett med klinkergolv mm, men tyvärr obrukbart. Dry Powers teknik blev det som räddade allt. Smartare sätt att torka en källare kan inte finnas."

Bild 


Marius Brodersen
Adress: Iver Holtersvei 2, 2013 Skjetten, Norge
Mail: marius@pdata.no

Bild

 


Arne Orstad
Adress: Bolstadvn 76, 3430 Spikkestad, Norge

Bild